Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Grosjean till Autosport: Hamilton särbehandlades av domarna

Från 2017
Uppdaterad 16.07.2017 08:23.
Romain Grosjean med hjälm på huvudet.
Bildtext Grosjean är förbannad på domarnas inkonsekventa bedömning inom F1.
Bild: xpbimages.com

Lewis Hamilton körde långsamt framför Romain Grosjean i F1-tidskvalet – men straffades inte för tilltaget. Nästa gång måste jag kanske köra in i Hamilton, säger Grosjean till webbplatsen Autosport.

Tävlingsdomarna granskade incidenten, men valde att fria Hamilton. Domen motiverades med att Grosjean inte aktivts saktats ned av Hamilton.

Fransmannen håller inte alls med. Han menar att han tappade runt fyra tiondelar på grund av Hamilton. Hamilton kvalade in som etta på hemmaplan och får starta från pole position efter att ha friats.

Hamilton med handen i vädret.
Bildtext Lewis Hamilton kunde dra en lättnadens suck efter beslutet.
Bild: xpbimages.com

– Jag vet att det förs en kamp om världsmästerskapet, men vi fajtas exakt lika hårt som pojkarna som ligger där framme – och jag vet att jag saktades in i dag, säger Haas-föraren Grosjean till Autosport.

Grosjean: Hamilton favoriseras

Grosjean kvalade in som tia. Han har inte mycket övers för valet att fria Hamilton och säger att domarna nu ger prejudikat för framtiden, det kan vara problematiskt.

– Hur ska jag säga det här, om det hade varit en annan förare hade han kanske straffats. Det känns som om det finns två sorters straff.

Nästa gång måste jag kanske köra in i Hamilton för att bevisa att jag hindrats, fortsätter Grosjean, som tror att han hade slutat åtta i kvalet om inte Hamilton hade blockerat banan.