Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Framgångarna i parafriidrotts-VM fortsätter – Henry Manni knep brons på 400 meter

Från 2017
Uppdaterad 18.07.2017 06:54.
Sportklipp (på finska): Henry Manni tog VM-brons - Spela upp på Arenan

Lojosonen Henry Manni blev den andra finländaren att knipa en medalj i parafriidrotts-VM i London sent på måndagskvällen. Manni var den tredje snabbaste mannen på 400 meter i T34-klassen med tiden 52,24.

Det var klassens stjärna, tunisiern Walid Ktila, som knep VM-guldet med tiden 50,56. Arabemiraternas Mohamed Al-Hammadi fick nöja sig med silver med en knappt tre tiondelssekunder långsammare tid.

Mot tätduon hade Manni med andra ord inte mycket att säga till om, men bronset värmer ändå.

– Jag gjorde det bästa av situationen, säger Manni i friidrottsförbundets pressmeddelande och syftar på Ktilas och Al-Hammadis dominans på sträckan.

Femte VM-medaljen för Manni

Totalt är medaljen Mannis femte i VM-sammanhang. I de paralympiska sommarspelen i Rio sommaren 2016 tog Manni också ett brons – då på 100 meter.

– Det betyder mycket att jag fått stiga upp på prispallen i varje stortävling jag tävlat i som senior, säger Manni i förbundets pressmeddelande.

Medaljen är Finlands andra för VM då Leo-Pekka Tähti redan tidigare knep VM-guld på 100 meter i T54-klassen. Manni placerade sig femma på den kortare sträckan i sin klass på söndagen.

Diskussion om artikeln