Hoppa till huvudinnehåll

Sport

England golvade Skottland – gjorde mål på löpande band

Från 2017
Jodie Taylor gjorde hattrick då England krossade Skottland med 6-0.
Bildtext Jodie Taylor var på bettet och sänkte Skottland med sina tre mål.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

England gav inte Skottland en chans i det brittiska derbyt i EM-turneringen. England inledde EM med en förkrossande 6–0-seger.

Avgörandet föll redan i första halvleken. England utnyttjade lapsusar i det skotska försvaret då man gjorde tre mål.

Jodie Taylor visade vägen. Arsenal-forwarden gjorde 1–0 i den elfte minuten. Hennes anfallskollega Fran Kirby grundlurade den skotska defensiven med en klurig löpning.

Kvarten senare var Taylor framme igen. Caroline Weir rensade bollen på mållinjen efter en engelsk hörna men Taylor var först på returen och placerade in 2–0-målet i bortre hörnet.

Det skotska försvarsspelet var än sämre i samband med Englands tredje mål. Målvakten Gemma Fey lyckades inte tippa Jill Scotts skott över ribban och då de skotska backarna inte reagerade på returen kunde Ellen White trycka in 3–0-målet.

Den skotska mardrömmen fortsatte i andra halvlek. Jodie Taylor fullbordade sitt hattrick i den 53:e minuten då hon lobbade bollen i mål efter Ellen Whites delikata nickpassning.

I slutminuterna gjorde Jordan Nobbs och inhopparen Toni Duggan var sin fullträff och England fick därmed en drömstart på turneringen med en 6–0-seger.

Diskussion om artikeln