Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tyskland vann igen utan att övertyga

Från 2017
Tyskland besegrade Italien med 2-1.
Bildtext Tyskland kunde dra en suck av lättnad efter att matchen var över.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Tyskland stod inte heller i sin andra match för en insats som ger de argaste rivalerna om EM-titeln skrämselhicka. Italien stretade emot men förlorade med 1–2.

Tyskland kopplade grepp om matchen omedelbart. Men det krävdes en dundertabbe av den italienska målvakten Laura Giuliani för att tyskarna skulle få hål på den italienska defensiven.

Giuliani lyckades inte klistra ett till synes misslyckat tyskt inlägg och bollen damp ner i pannan på den tyska mittbacken Josephine Henning som kunde enkelt nicka bollen i mål i den 19:e minuten.

Fem minuter senare var mittfältaren Linda Dallman centimetrar från att göra 2–0 men hennes skott träffade stolpen.

Då en halv timme hade spelats bjöd Italien på en mönsterkontring. Barbara Bonansea, som var ett konstant orosmoment för tyskarna, avancerade tiotals meter längs med vänsterkanten innan hon gav ett perfekt inlägg mot Ilaria Mauro som sköt bollen i mål.

Mauros match fick ett abrupt slut kvarten senare då hon skadade sig så illa att hon blev utbytt under tilläggstiden av andra halvleken.

Tyskland, som vunnit de sex senaste EM-titlarna, imponerade inte. Anfallsspelet var under långa stunder långsamt och förutsägbart. Men man gjorde som så ofta tidigare det som krävdes.

Halvvägs in på andra halvlek fälldes Anja Mittag i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Babett Peter var iskall då hon placerade bollen i mål.

Ett par minuter efter baklängesmålet åkte Italien på följande kalldusch. Vänsterbacken Elisa Bartoli rev i Anja Mittags tröja och fick sin andra varning i matchen och blev utvisad.

Trots att Italien spelade med decimerat manskap lyckades man skapa några chanser under den sista kvarten. Bonansea kom närmast men den tyska målvakten Almuth Schult räddade italienskans hårda frispark.

I och med förlusten kommer Italien inte att gå till kvartsfinal. Sverige toppar grupp B på fyra poäng före Tyskland som också har fyra poäng men sämre målskillnad. Ryssland måste besegra Tyskland i den sista omgången ifall man ska avancera till kvartsfinal.

Diskussion om artikeln