Hoppa till huvudinnehåll

Sport

På tv i dag: Storfavoriten mot uppstickaren

Från 2017
Frankrike inledde EM med en seger över Island.
Bildtext De franska spelarna bedyrar att de har stor respekt för Österrike.
Bild: imago/Annegret Hilse/ All Over Press

Mästarkandidaten Frankrike inledde EM med en seg 1–0-seger över Island. Kvällens motståndare Österrike har samma saldo efter en 1–0-triumf över Schweiz i första gruppspelsomgången.

Frankrike pekades inför turneringen ut som det lag som har de bästa förutsättningarna att utmana regerande mästaren Tyskland. Öppningsmatchen mot Island förstärkte inte fransmännens aktier, men i kväll i Utrecht har man en chans att visa att ineffektiviteten framåt endast var ett olycksfall i arbetet.

Frankrike tar sig an en damfotbollsnation på uppgång. Österrike gör i Nederländerna sin EM-turneringsdebut och i öppningsmatchen mot Schweiz visade man att det långsiktiga arbetet som det österrikiska förbundet gjort till förmån för damfotbollen i landet bär frukt.

Idel segrar för Frankrike

Kvällens drabbning är den sjätte landskampen lagen emellan. Föga överraskande så har Frankrike tillsvidare vunnit samtliga.

Senast lagen möttes var i samband med det senaste VM-kvalet. Frankrike vann 3–1 både på hemma och bortaplan.

Sagt inför match

Det var en liten överraskning för oss att Österrike slog Schweiz. Vi såg att de var fokuserade och talangfulla och vi förväntar oss en snarlik insats av dem mot oss. Det finns inga blåbär i den här turneringen.

― Frankrikes målvakt Sarah Bouhaddi

Fransmännen visade respekt för oss under sin presskonferens och det var trevligt att höra komplimangerna. Men Frankrike är favorit och vi är medvetna om det.

― Carina Wenninger, mittfältare i Österrike

Referentens tips

Österrike har kapacitet att göra livet surt för de favorittippade fransmännen. Allt annat än tre poäng för Frankrike skulle emellertid vara en skräll. Frankrike vinner med siffrorna 2–1.

Avspark i matchen Frankrike-Österrike sker klockan 21.45. Sändningen på TV2 och Yle Arenan sparkar i gång klockan 21.35.

Diskussion om artikeln