Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Österrike skrällde – tog poäng mot storfavoriten

Från 2017
Österrike nådde oavgjort mot Frankrike i EM.
Bildtext Österrikarna jublade och fransmännen deppade över resultatet.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Österrike chockade Frankrike i fotbolls-EM. Storturneringsdebuterande Österrike tänjde sig till oavgjort 1–1 mot en av turneringens största mästarkandidater.

Österrike visade ingen som helst respekt för de namnstarka motståndarna. Man vågade stundvis pressa aggressivt och framför allt så försvarade man sig kompakt och disciplinerat.

Matchen var 27 minuter då österrikarna bjöd fransmännen på en kalldusch. Ett inkast på offensiv planhalva studsade till Lisa Makas i straffområdet. Makas avslutade distinkt med ett skott i vänstra hörnet. 1–0 till Österrike.

Andra halvleken var sex minuter gammal då Frankrike kvitterade. Amandine Henry nickade bollen resolut i mål på Elise Bussaglias förträffliga hörna.

Vid det skedet förväntade sig de flesta att Frankrike skulle forcera fram ytterligare fullträffar, men Österrike lät sig inte stressas.

Österrikarna fortsatte att jobba med en imponerande arbetsmoral och man fick belöning för sitt slit i form av en poäng. En poäng som betyder att man tog ett stort kliv mot avancemang till kvartsfinal.

I den sista gruppspelsomgången på onsdagen ställs Österrike mot Island, som i och med dagens resultat är avsågat. Frankrike tar sig an Schweiz.

Österrike och Frankrike toppar tabellen på fyra poäng. Schweiz har tre och Island noll.

Diskussion om artikeln