Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spanien rullade boll – England vann matchen

Från 2017
England vann över Spanien med 2-0.
Bildtext Fran Kirby visade vägen med sitt 1–0-mål.
Bild: imago/foto2press/ All Over Press

Spanien höll bollen under den stora merparten av EM-matchen mot England, men fick ge sig med 0–2. Englands försvar var som betong och man satte sina chanser med hög procent

England fick en drömstart på matchen då Fran Kirby gjorde 1–0 efter en dryg minut. Ellen White passade bollen till Kirby som utnyttjade en lapsus i det spanska försvaret och placerade bollen i mål.

Kort senare trodde Millie Bright att hon hade gjort sitt första landslagsmål. Chelsea-backen nickade bollen bakom den spanska målvakten Sandra Paños, men hon flaggades för offside. Repriser visade att domslutet var tveksamt.

Så småningom fick Spanien i gång sitt passningsspel och under långa stunder fick England knappt röra bollen. Men engelsmännen var välorganiserade och disciplinerade i sitt försvarsspel och Spanien hade svårt att skapa målchanser. Trots att man höll bollen 74 procent av tiden.

Med kvarten kvar inträffade matchens mest kontroversiella händelse. Ellen White halkade i straffområdet och bollen träffade hennes hand efter en misslyckad bollberöring.

Domaren pekade på straffpunkten men efter en stund ändrade hon sig och engelsmännen kunde dra en suck av lättnad.

I slutskedet av matchen slog England till igen. Högerbacken Demi Stokes hittade Jodie Taylor i straffområdet och den engelska skyttedrottningen gjorde iskallt sitt fjärde mål i turneringen.

England toppar D-gruppen på sex poäng efter två omgångar. Spanien och Portugal har tre poäng var, medan Skottland är jumbo på noll poäng.

I den sista gruppspelsomgången möts England och Portugal medan Spanien tar sig an Skottland.

Diskussion om artikeln