Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Trumps svärson förhörs i dag av senaten

Från 2017
Uppdaterad 24.07.2017 09:45.
Jared Kushner.
Bildtext Jared Kushner.
Bild: EPA/ANDREW HARRER

Jared Kushner, svärson till USA:s president Donald Trump, frågas i dag ut av senatens underrättelseutskott om sina kontakter med ryska företrädare. Kushner är rådgivare i Vita huset och tillhör presidentens inre cirkel.

Utfrågningen gäller ett möte ifjol med en rysk advokat som beskrevs som regeringsanknuten, och som skulle ha komprometterande information om Trumps motståndare i presidentvalet, Hillary Clinton.

Det var Donald Trumps son, Donald Trump jr, som tidigare i juli bekräftade att mötet ägt rum och publicerade en mejlväxling där det framgår att han ivrigt tackade ja till erbjudandet. Trump den yngre hävdar att han inte fick någon information av intresse.

Även Kushner och Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort deltog i mötet.

Måndagens förhör med Kushner hålls bakom stängda dörrar. Han har sagt sig vara glad över att få det överstökat för att kunna lägga misstankarna till handlingarna.

Kushner och Trump den yngre tillhör presidentens inre cirkel av medarbetare och står honom allra närmast av de personer som hittills kallats till förhör angående Rysslandskopplingarna.

Misstankarna om samröre mellan personer i Trumps stab och den ryska regeringen - som amerikanska underrättelsetjänster anklagar för att lagt sig i det amerikanska valet - har hängt som ett svart moln över presidenten sedan han tillträdde i januari.

Trump förnekar anklagelserna.

På onsdag är hans son och Manafort kallade att vittna inför senatens rättskommitté i en öppen utfrågning.

(FNB-TT)

Diskussion om artikeln