Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Trumps svärson grillas om Ryssland - jag är oskyldig, säger han

Från 2017
Uppdaterad 24.07.2017 14:36.
Donald Trump med svärsonen Jared Kushner.
Bild: EPA/ETTORE FERRARI

President Donald Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner förnekar att han skulle ha samarbetat med Ryssland under valkampanjen förra året.

Kushner har publicerat ett uttalande om sina kontakter med Ryssland i samband med ett förhör i senatens underrättelseutskott i dag. Förhöret hålls bakom stängda dörrar.

"Jag har inte samarbetat med främmande makt"

Kushner säger att han hade varit i kontakt med ryssar "ungefär fyra gånger" under hela presidentvalskampanjen. Inget osakligt avhandlades under de här mötena, säger han.

- Jag har inte samarbetat med någon främmande makt under presidentvalskampanjen, intygar Kushner i uttalandet till medierna.

Han tillade också att han inte har varit beroende av rysk finansiering under sin tid som affärsman.

Lämnade mötet med den ryska juristen

Kushner berättar att det var presidentens son, Donald Trump Jr. som bad honom komma med till det omtalade mötet med den ryska juristen.

- Mötet kändes ändå som bortkastad tid och jag bad därför min assistent kalla bort mig därifrån, säger Kushner.

I det här skedet säger sig Kushner inte ha känt till att Donald Trump Jr. fått löfte om komprometterande information om Hillary Clinton.

I sitt elva sidor långa uttalande förnekar Kushner också att han skulle ha föreslagit att en hemlig linje skulle upprättas mellan Trump och Kreml.

Jared Kushner är gift med Donald Trumps dotter Ivanka.