Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Monaco medger att klubbar lagt in bud på Mbappé – hoppas ändå att han stannar

Från 2017
Kylian Mbappé.
Bildtext Fortfarande oklart var Kylian Mbappé spelar nästa säsong.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Kylian Mbappé är en eftertraktad man. Enligt flera källor ska åtminstone Real Madrid ha lagt in ett bud på 180 miljoner euro för talangens tjänster – samtidigt uppger AS Monacos vicepresident att klubben försöker arbeta fram en förlängning.

Mbappé slog igenom ordentligt under den senaste säsongen och har hört till storklubbarnas största mål under sommarens transferfönster. Enligt bland andra Reuters ska AS Monaco ändå ha satt en rejäl prislapp på 18-åringen: 180 miljoner euro.

Flera källor uppger också att både Real Madrid och Manchester City ska vara närmast att värva talangen. Enligt den spanska tidningen Marca ska Real och Monaco redan vara överens – men det dementerar Monaco nu.

I ett meddelande på Twitter skriver AS Monacos vicepresident Vadim Vasiljev att klubben fortfarande hoppas att förlänga med talangen.

– Vi håller på att förhandla om en förlängning som bäst. Vi hoppas alla på att nå en lösning så snabbt som möjligt, säger Vasiljev.

Vasiljev medgav också att Monaco fått in bud på Mbappé, men ville inte nämna vilka klubbar som är involverade. Manchester City uppges enligt BBC inte vara intresserade av att köpa in Mbappé för den rekordstora summan.

Real Madrid sålde i sin tur andrestrikern Alvaro Morata till Chelsea tidigare under sommaren.

Källor: Reuters, BBC

Diskussion om artikeln