Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Selänne tror inte Laine drabbas av förbannelsen: "Pate är inte någon som drar ut på stan"

Från 2017
Uppdaterad 27.07.2017 08:57.
Patrik Laine, januari 2017.
Bildtext Patrik Laine stod över VM i maj för att ladda om inför en ny NHL-säsong.
Bild: All Over Press

Ishockeylegendaren Teemu Selänne tror inte att stjärnskottet Patrik Laine kommer att ha ett svårt andra år i NHL. Enligt Selänne kommer också 45-åriga Jaromir Jagr att hitta en ny klubb – om han bara vill.

I NHL-kretsar kan en spelares andra år – säsongen efter rookiesäsongen – ses som lite extra utmanande. De unga talangerna har pengar och kan göra vad de vill. Att Winnipeg Jets succérookie Patrik Laine skulle tappa fokus i höst tror Teemu Selänne ändå inte.

– Pate är inte någon som skulle åka ut på stan och yra runt. Han spelar snarare tv-spel där hemma. Jag tror att det hjälper honom, sade Selänne till Ilta-Sanomat.

Efter en fenomenal debutsäsong och 64 poäng på 73 matcher är förväntningarna höga på den unga tammerforsaren.

– Han kommer att få all den hjälp han behöver i Winnipeg. Jag tror inte det kommer att bli några problem. Man måste alltid hoppas att han hålls frisk. Det är väldigt viktigt, sade Selänne.

Augusti är tiden för rutinerade Jagr

Selänne var 43 år gammal under sin sista NHL-säsong. Den 45-år gamla tjecken Jaromir Jagr kan alltjämt fortsätta sin karriär.

– Augusti är en tid då också Jagr hittar en klubb – om han bara vill, konstaterade Selänne.

– Alla lag vill satsa på framtiden och unga spelare. Som äldre måste man kunna spela lika bra som de yngre. Inte blir det lätt för Jagr. Jag vet av egen erfarenhet att varje år blir svårare.