Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Polisen ber Nyslottsbor att inte vistas på sina balkonger

Från 2017
Uppdaterad 27.07.2017 15:07.
Betongklossar prydda med blommor har placerats ut inför Putins besök i Nyslott.
Bildtext Betongklossar prydda med blommor har placerats ut inför Putins besök i Nyslott.
Bild: Lehtikuva

Polisen i östra Finland har skickat ut ett meddelande till en del invånare i Nyslott med en uppmaning om att undvika att vistas på sina balkonger och hålla fönstren stängda medan Rysslands president Vladimir Putin besöker staden.

En del av invånarna har uppmanats hålla sig borta från sina balkonger klockan 15.00-17.30 medan andra ska undvika sina balkonger klockan 20.00-24.00.

Överkommissarie Harri-Pekka Pohjalainen vid polisinrättningen i Östra Finlands säger att uppmaningen är en del av polisens säkerhetspådrag. Han går inte närmare in på orsaken till uppmaningen.

- Hotnivån har på intet sätt stigit. Jag tror nog att människor förstår att myndigheter som polisen alltid har en motivering till sin begäran.

Trots leder inte till böter

Man gör sig ändå inte skyldig till något brott om man inte följer uppmaningen.

- Myndigheten har själv gjort en bedömning och kommit fram till en sådan här lösning och vi tror att människorna följer den. Polisen ansvarar för säkerheten vid besöket och vi har anledningar till det här.

Pohjalainen säger att polisen genast meddelar när uppmaningen inte längre gäller.

Säkerhetspådraget i Nyslott och Punkaharju är stort under president Putins besök. Hundratals poliser från olika håll i landet är på plats för att trygga säkerheten omkring mötesplatserna.

Källa: FNB, Yle Uutiset

Diskussion om artikeln