Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liukkonen tog sig vidare på sin huvudsträcka: ”Stora målet nått”

Från 2017
Ari-Pekka Liukkonen får simma vidare på 50 meter fritt.
Bildtext Ari-Pekka Liukkonen får simma vidare på 50 meter fritt i VM i Budapest.
Bild: EPA/ESTEBAN BIBA

Ari-Pekka Liukkonen gjorde vad som krävdes. Med tiden 22,12 var han 13:e snabbast i försöksheaten på 50 meter fritt och tog sig till semifinal i VM-bassängen i Budapest.

Liukkonen var fyra i sitt heat och 13:e i hela fältet med en tid som med åtta hundradelars marginal räckte till för avancemang. Finländaren simmade på 22,12 medan Rysslands Jevgenij Sedov med sina 22,20 missade kvällens semifinal.

Till toppsimmarna har Liukkonen ändå långt. Bruno Fratus från Brasilien var bäst i försöken med 21,51.

– Min simning var tillräckligt bra i det här skedet. Att ta sig vidare var det stora målet. Nu när det är uppnått kan jag i kväll koncentrera mig på att förbättra mina egna tider, sammanfattar Liukkonen inför semifinalsimningen på fredag kväll.

Jallow nära rekord

På 50 meter fjäril hotade Mimosa Jallow det finländska rekordet, men var ändå väldigt långt från att ta sig vidare. Jallows 26,89 var bara fyra hundradelar från Emilia Bottas rekordtid men räckte inte till mer än en 27:e plats. En tid på över en halv sekund snabbare hade krävts för semifinal.

– Jag ville simma igen. Det hade kunnat bli finskt rekord om jag fått simma på nytt på kvällen. Min energi hade räckt till, säger Jallow.

Svenskan Sarah Sjöström var överlägset bäst i försöksfältet på 50 fjäril med tiden 25,25.

Mimosa Jallows 13:e plats på 50 meter ryggsim är Finlands bästa hittills i VM i Budapest, och något Ari-Pekka Liukkonen får sikta in sig på att förbättra i kväll.

Diskussion om artikeln