Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lotta Lepistö tvåa i World Tour-tävling: "Jag ville ta en risk"

Från 2017
Cyklisten Lotta Lepistö deltar vid OS i Rio de Janeiro.
Bildtext Lotta Lepistö tvåa i cykeltävling i London.
Bild: imago/Geisser/ All Over Press

Cyklisten Lotta Lepistös fina sommarform fortsätter. I en World Tour-tävling i London blev hon tvåa, knappt efter vinnaren Coryn Rivera.

Tävlingen genomfördes i regniga förhållanden och kulminerade i en slutspurt med många åkare inblandade.

Rivera var starkast i slutspurten före Lepistö. Trea i mål var Lisa Brennauer.

– Jag hade inte starka ben i dag och delvis därför missade jag segern. Tävlingen var hård eftersom den var så kort. Jag gav allt och hade inte kunnat prestera bättre. Jag skulle ha velat vinna men klarade inte längre av att pressa hårdare, jag var helt död i målet, kommenterade Lepistö på sitt stall Cervélo-Biglas webbplats.

Lepistö hölls i täten under hela det 66 kilometer långa loppet.

– Under rådande omständigheter kändes det att jag kunde ha fallit om jag hade legat bakom. Åtminstone hade loppet varit mycket svårare. Jag ville ligga långt framme trots att det skulle kräva mera energi.

Ur stallets synvinkel var tävlingen en lyckad laginsats där Ashleigh Moolman-Pasio höll hård fart framför peloton medan Christina Perchtold hindrade en opportunistisk attack i slutet av loppet och Nicole Hanselmann hjälpte till att sätta Lepistö i ett bra läge inför slutspurten.

Innan slutspurten sågs ett avgörande och spännande ögonblick när Lepistö passerade täten i en 180-graders kurva och tog ledningen tack vare sitt modiga drag.

– Först tvekade jag men sedan beslöt jag mig för att göra det. Det var tack vare det draget jag kom på prispallen i dag. Jag ville ta en risk, annars hade jag bara placerat mig bland de tio bästa, sade Lepistö.

Diskussion om artikeln