Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Glödhet Taylor sköt England till semifinal

Från 2017
Uppdaterad 30.07.2017 23:51.
Jodie Taylor gör segermålet mot Frankrike.
Bildtext Jodie Taylor gör segermålet mot Frankrike.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Jodie Taylors femte mål vid EM i fotboll var nog för att föra England till en EM-semifinal mot värdnationen Holland. England slog Frankrike med 1-0 (0-0) i en tillknäppt kvartsfinal i Deventer.

Matchens första halvlek var disciplinerad men högklassig mellan två lag som tack vare flera färska inbördesmöten kunde varandra mycket väl.

England hade aningen mer boll på offensiv planhalva under halvleken, men kom med undantag för några frisparkar inte till lägen.

Inte heller Frankrike hotade Karen Bardsley i Englands mål, och statistiken noterade inte ett enda skott på mål under de första 45 minuterna.

Sakina Karchaoui och Jodie Taylor kämpar om bollen.
Bildtext Sakina Karchaoui kämpar om bollen med Jodie Taylor.

Matchen avgjordes efter en timmes spel, när England startade upp ett anfall på mittplan efter att ha vunnit bollen av Frankrike. Lucy Bronze avancerade in på offensiv planhalva och hittade Jodie Taylor med en friställande passning.

Taylor kom långt ut till höger, men lyckades ändå avfyra ett skott i mål bakom Sarah Bouhaddi. Målet var redan Taylors femte i turneringen.

England spelade disciplinerat och förvaltade sin ledning väl. Frankrike kom till några halvbra lägen, men kunde inte spräcka nollan och har således gjort sitt i EM-slutspelet.

Englands EM fortsätter med en kvartsfinal på torsdag mot värdnationen Holland.

EM i fotboll, kvartsfinal

England – Frankrike 1-0 (0-0)
60 min 1-0 Jodie Taylor

Semifinalerna

  • Holland – England
  • Danmark – Österrike

Bägge semifinalerna spelas torsdagen den 3 augusti (tidpunkterna klarnar på måndag) och finalen avgörs den 6 augusti. Yle visar alla de tre återstående EM-matcherna.

Diskussion om artikeln