Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rannikko återvänder till landslaget – siktar på spel i EM

Från 2017
Teemu Rannikko är en finsk basketspelare.
Bildtext Teemu Rannikko har spelat 136 A-landskamper för Finland.
Bild: Juha Tamminen/All Over Press

När den första truppen till hemma-EM presenterades saknades Teemu Rannikkos namn. Nu har han bestämt sig. Han vill spela i landslaget igen och siktet är inställt på EM.

I mitten av juli presenterade chefstränaren Henrik Dettmann en trupp på 18 spelare till lägret inför hemma-EM i höst. Då saknades Teemu Rannikkos namn i truppen.

36-åringen var osäker på om han ville spela i landslaget men nu har han fattat ett beslut. Han vill dra på sig landslagströjan igen.

– Under hela säsongen och i början av sommaren var känslan den att jag inte kommer att spela några fler matcher i landslaget men så småningom började jag komma på andra tankar.

– Vändpunkten var Petteri Koponens bröllop i mitten av juli. Jag vet inte om det var spelarna runt omkring som fick mig att tänka om men då började en återkomst till landslaget bli möjlig, säger Rannikko i ett pressmeddelande från basketförbundet.

Senast Rannikko spelade i landslaget var i VM i Spanien hösten 2014. Rannikko som spelat 136 A-landskamper satsar nu på att ta en plats i den slutliga EM-truppen som inleder mästerskapet på hemmaplan den 31 augusti med match mot Frankrike.

Diskussion om artikeln