Hoppa till huvudinnehåll

Sport

”En av de största satsningarna Piffen gjort” – Boris Dvoršek blir ny tränare

Från 2017
Uppdaterad 31.07.2017 16:28.
Boris Dvoršek
Bildtext Boris Dvoršek har skrivit på för 1+1 år med Pargas IF.
Bild: Pargas IF

Kroaten Boris Dvoršek blir ny tränare för Pargas IF i herrarnas handbollsliga. Kontraktet är på 1+1 år och dessutom kommer han att fungera som tränaransvarig i klubben, vilket innebär att han utbildar de övriga tränarna.

Boris Dvoršek har fungerat som tränare i 25 år och tränat både juniorer, damer och herrar på högsta nivå. Han har bland annat vunnit två kroatiska mästerskap och fört HC Croatia Osiguranje Zagreb till gruppspelet i Champions League säsongen 2013–14.

Dvoršek har också varit assisterande tränare för det kroatiska damlandslaget och senast tränade han den italienska klubben ASV Eppan Löwen.

– Det här är en av de största satsningar Piffens handboll gjort och tanken är att hela föreningen ska dra nytta av hans kunskap. Han utbildar sig för tillfället till EHF Master Coach, den högsta europeiska tränarcertifieringen som finns, säger Pargas IF:s handbollssektions ordförande Jan "Bambu" Eriksson i ett pressmeddelande.

Förutom att träna herrarna kommer Dvoršek också att fungera som tränaransvarig och utbilda de övriga tränarna i klubben.

Pargas IF uppger också att man för tillfället förhandlar med en handfull spelare, varav tre kommer från Makedonien. Spelarna presenteras vid ett senare tillfälle.

Diskussion om artikeln