Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bolts främsta utmanare missar friidrotts-VM – De Grasse skadad

Från 2017
Uppdaterad 04.08.2017 12:06.
Usain Bolt och Andre De Grasse.
Bildtext Usain Bolt och Andre De Grasse stora förhandsfavoriter på sprintsträckorna.
Bild: Srdjan Suki / EPA / All Over Press

De väntade uppgörelserna på sprintsträckorna mellan Usain Bolt och Andre De Grasse blir inte av. Kanadensaren meddelar att han åkt på en muskelskada och tvingas vila resten av säsongen.

Finalerna på 100 och 200 meter hörde till de mest väntade tävlingarna i friidrotts-VM i London. Andre De Grasse, som klockat in 9,69 på 100 meter i sommar under otillåtna vindförhållanden, förväntades utmana Usain Bolt i jamaicanens sista stortävlingar någonsin.

Men duellen blir inte av.

De Grasse meddelar på sociala medier att han drabbats av en kraftig bristning i de bakre lårmusklerna och tvingas vila resten av säsongen. Med andra ord reser inte heller kanadensaren till VM.

– Skador hör till idrotten, nu är tajmingen bara väldigt olycklig. Jag är i mitt livs form och är otroligt besviken. Samtidigt kan jag inte vara otacksam för all lycka och framgång jag nått under min karriär så här långt, skriver De Grasse.

Under OS i Rio tog De Grasse brons på 100 meter och silver på 200 meter. Usain Bolt har i flera repriser antytt att han tror på De Grasses chanser att ta över som sprinterkung efter att världsrekordsinnehavaren lägger av.

Diskussion om artikeln