Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eero Markkanen byter klubb – tyska andraligan nästa

Från 2017
Eero Markkanen är redan på plats i Dresden och nya klubben Dynamo.
Bildtext Eero Markkanen är redan på plats i Dresden och nya klubben Dynamo.
Bild: imago/Steffen Kuttner/ All Over Press

Den finländska landslagsforwarden Eero Markkanens karriär fortsätter i Dynamo Dresden. Klubben som spelar på den näst högsta serienivån i Tyskland lånar anfallaren den pågående säsongen, med möjlighet att köpa loss honom nästa sommar.

– Jag är glad att vi kom överens. Jag ser fram emot den första matchen inför de hängivna fansen. Jag är stolt över att få spela för en så traditionsfylld klubb, säger Markkanen på Dynamo Dresdens hemsida.

26-åringen gjorde succé för AIK i sin första sejour med klubben våren 2014 och han köptes snabbt upp av Real Madrids organisation, där han aldrig lyckades slå igenom. Efter en kort sväng i RoPS flyttade Markkanen tillbaka till AIK där han 2016 gjorde totalt tio mål. Den pågående säsongen har varit tyngre och Markkanen väljer nu att röra på sig, något den svenska klubben inte satte stopp för.

– Vi är stolta över att kunna konstatera att det finns ett seriöst intresse från en bra liga och klubb gällande Eero. Konkurrenssituationen i AIK gör att detta är ett mycket bra alternativ, säger AIK:s sportchef Björn Wesström på klubbens hemsida.

Dynamo Dresden slutade förra säsongen på femte plats i 2. Bundesliga och förväntas hålla till på den övre tabellhalvan också nu. Laget inledde den nyss startade säsongen med att på hemmaplan slå Duisburg med 1–0.

Diskussion om artikeln