Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kvalet följde sommarens dystra trend – Nikkanen en halvmeter från det önskade

Från 2017
Uppdaterad 06.08.2017 16:42.
Minna Nikkanen, EM 2016.
Bildtext Minna Nikkanen klarade bara 420 i VM.
Bild: All Over Press

Minna Nikkanen fick inte tekniken att stämma och tog sig inte till final i damernas stav i VM. Nikkanen gjorde tre misslyckade försök på 435.

Minna Nikkanen har den här säsongen inte nått upp i samma nivå som vi är vana att se henne. En svår säsong gjorde att hennes säsongsbästa inför VM låg på 445.

I Kalevaspelen för några veckor sedan visade hon bättre takter men VM slutade i besvikelse.

– Det var överraskande svårt att få ens helt grundsaker att funka. Träningarna hade gått så pass bra att jag väntade mig att det lätt hade börjat flyta på, men tydligen inte, säger en nedstämd Nikkanen.

Bara ett hopp lite ditåt

Nikkanen klarade ingångshöjden 420 i det första försöket men rev sedan tre gånger på 435. Nikkanen fick inte tekniken att stämma och var aldrig nära att klara.

I det sista hoppet upplevde Nikkanen att tajmingen satt betydligt bättre, men inte heller det försöket bar över ribban.

– Det här var i underkant. De senaste åren har hon varit bra i kvalen. Sommaren har varit svår och så här blev resultatet den här gången, sa Yle Sportens expert Mikael Ylöstalo.

”Stor besvikelse”

I VM för två år sedan slutade Nikkanen tia finalen då hon tangerade det finländska rekordet 460. Som 29-åring var hon redan framme i sitt sextonde mästerskap – och resultatet gladde inte. 450 gav finalplats.

– Jag väntade mig att jag enkelt hoppar 450 och mer i dag. Så lätt hade ju den där finalplatsen kommit om jag bara hela tiden hade haft samma flyt som i sista hoppet.

– Det här är en stor besvikelse. Säsongen har varit svår, jag har bara väntat på att det lossnar. Det här blev nu nästan en halvmeter från det jag väntade mig, så nöjd kan man inte vara.

Se alla resultat här!

Diskussion om artikeln