Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vistbackas position i Sannf ännu oklar

Från 2017
Uppdaterad 07.08.2017 09:22.
Raimo Vistbacka satt 24 år i riksdagen först för Landsbygdspartiet och sedan efterföljaren Sannfinländarna.
Bild: Yle / Dan Ekholm

Sannfinländarnas partistyrelse inväntar ännu svar av Raimo Vistbacka om dennes påstådda engagemang för Nytt alternativ. Vistbacka säger att han inte fått någon förfrågan.

Ordföranden för Sannfinländarnas syd-österbottniska krets Raimo Vistbackas position i partiet är fortfarande oklar. Nyvalde ordföranden Jussi Halla-aho har begärt en förklaring av Vistbacka om dennes stöd och engagemang för utbrytargruppen Nytt alternativ/Blå framtid. Enligt Vistbacka har han aldrig fått någon förfrågan.

Ärendet behandlades på Sannfinländarnas partistyrelsemöte på fredagen. Partiordförande Jussi Halla-aho bekräftade efter mötet att man begärt en förklaring av tre personer, en av dem är Raimo Vistbacka. Endast ett svar ska ha kommit in.

Jussi Halla-aho
Bildtext Jussi Halla-aho.
Bild: AOP

Halla-aho säger att frågorna skickats per rekommenderat brev men att försändelserna inte hämtats ut från posten. Vistbacka å sin sida säger till Vasabladet att han inte har fått något sådant brev. Nu ska frågorna skickas på nytt och levereras med hjälp av en stämningsman.

Raimo Vistbacka är sannfinländarnas första och länge enda riksdagledamot. Han är en av partiets grundare.

Efter partikongressen i juni, då Jussi Halla-aho valdes till ordförande, har Vistbacka bland annat antytt att Sannfinländarnas stiftelse kunde stöda utbrytargruppen Nytt alternativ.

Diskussion om artikeln