Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Börje Boström: ”Skulle vara ett misstag av oss att inte åtgärda fuktskadorna i Aurorahallen”

Från 2017
Uppdaterad 08.08.2017 14:08.
Lokalitetsdirektör Börje Boström i Borgå
Bildtext Arkivbild av lokalitetsdirektör Börje Boström.
Bild: Yle/Fredrika Sundén

Ishockeyföräldrar är upprörda över att renoveringen av ungdomsishallen i Borgå försenas eftersom fuktskador har uppdagats i Aurorahallens väggar. Samma entreprenör sköter båda hallrenoveringarna. Lokalitetsdirektör Börje Boström beklagar förseningen.

Aurorahallens väggar måste förnyas på grund av fuktskador, meddelar Borgå stad. På grund av det här försenas också renoveringen av ungdomsishallen i närheten.

Yle Östnyland intervjuade Tom Ranta som är ordförande för Hunters juniorer, en av de föreningar som aktivt använder ungdomsishallen. Han undrade varför man inte kan ta itu med ungdomsishallen innan man vet hur man ska göra med Aurorahallens fuktskadade väggar.

aurorahallen
Bildtext Aurorahallen används främst för innebandy.
Bild: Yle/Robin Halttunen

Lokalitetsdirektör Börje Boström vid Borgå stad säger att renoveringen av Aurorahallen redan är i full gång. Entreprenören håller på med att förstärka takkonstruktionerna.

– Det går inte längre att ändra ordningsföljden på byggena, utan man måste göra Aurorahallen klar först och sedan ta itu med ungdomsishallen, säger Boström.

Beklagligt med försening

Börje Boström konstaterar att beslutet om byggordningen är fattat redan för en tid sedan. Det är inte heller möjligt att ta in en annan entreprenör för att jobba med ungdomsishallen i det här skedet.

– Det är beklagligt att det drar ut på tiden, men när vi såg att väggarna i Aurorahallen är fuktskadade skulle det ha varit ett oförlåtligt misstag av oss att lämna det. Vi är tvungna att åtgärda det här.

Dessutom väntar man fortfarande på de komponenter som krävs för att förstärka ungdomsishallens takkonstruktioner. De anländer till byggarbetsplatsen i mitten av september.

De komponenter som används för att förstärka Aurorahallens takkonstruktioner finns redan att tillgå. Konstruktionerna började sättas upp på måndagen.

Tidtabellen preciseras senare

Som det ser ut nu kommer ungdomsishallen att kunna öppna i december, även om den ursprungliga tidtabellen talade om september.

Tidtabellen kommer att preciseras inom en månad.

– Om någon vecka vet vi hur jobben med att förstärka Aurorahallens tak framskrider och hur snabbt vi kommer i gång med ishallen, säger Börje Boström.

Ordförande Tom Ranta vid Hunters juniorer var också kritisk till att Borgå stad skickade ut ett pressmeddelande innan staden var i kontakt med de berörda föreningarna.

Hur svarar du på den kritiken, lokalitetsdirektör Börje Boström?

– Staden försöker få ut information åt alla berörda parter samtidigt. Med det här pressmeddelandet lyckades vi inte nå föreningarna innan pressen. Samtidigt brukar det vara bättre att informera medierna eftersom de i alla fall brukar få uppgifter då vi försöker informera någon på förhand.

Diskussion om artikeln