Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Viria köper upp IT-företag

Från 2017
Uppdaterad 08.08.2017 14:22.
Viria-Elisa skylt.
Bildtext Viria.
Bild: Yle/Janne Toivonen.

Viria, före detta Anvia, fortsätter handla. I maj köpte man en betydande andel av Aureolis Oy och nu köper man upp hela Lan&Wan Communication, ett företag med en omsättning på 19 miljoner euro.

Efter att Viria i början av maj inledde med att sälja Viria Link och i och med det göra sig av med 140 anställda, har man nu börjat köpa i stället.

I slutet av maj köpte man 41 procent av Aureolis Oy, som sysslar med datalagring och informationsförädling.

Nu har Viria köpt upp hela Nordic Lan&Wan Communication, ett företag inom IT- och säkerhetsbranschen. Företaget har 86 anställda och hade i fjol en omsättning på 19 miljoner euro. Till deras kunder hör kommuner, företag och internationella organisationer.

Virias strategi förverkligas

Virias vd Mika Vihervuori är nöjd, man förverkligar nu den strategi som Viria satt upp.

- Vi har inom en kort tid genomfört två betydande affärer. Nu består Viria av de kärnverksamheter som vi har inskrivna i vår strategi. Nu har vi ett bra läge att fortsätta utveckla och växa, säger Vihervuori i ett pressmeddelande.

Viria hette tidigare Anvia. I fjol såldes telekomverksamheten till konkurrenten Elisa. Det som fanns kvar av Anvia fick det nya namnet Viria.

Viria-koncernen har i dagsläget kring 390 anställda. I den siffran ingår inte personalen på Aureolis, eftersom Viria bara äger 41 procent av aktierna. När Viria såg dagens ljus var personalstyrkan kring 500.

Diskussion om artikeln