Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Agenten: Coes kritik mot Gatlin ”omänsklig och osportslig”

Från 2017
Justin Gatlin på prisutdelning.
Bildtext Debatten om behandlingen av Justin Gatlin rasar vidare.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

IAAF:s ordförande Sebastian Coe var öppet missnöjd över att Justin Gatlin vann 100-metersloppet i London-VM. Något som får sprinterns agent att ilska till.

– Jag tar illa upp av vad Lord Coe sagt, konstaterar Gatlins agent Renaldo Nehemiah i en intervju med BBC.

– Att skapa en situation där Justin Gatlin är ”the bad guy” är inte rättvist. Det är omänskligt. Det är osportsligt, säger Nehemiah.

Efter Gatlins 100-metersseger konstaterade friidrottspampen Coe att han inte tänkte ”lovprisa” amerikanen för guldet. Den tidigare medeldistansaren sade också att den tidigare dopningsavstängda Gatlins seger ”inte var något perfekt manus”.

Men Renaldo Nehemiah som själv är tidigare världsrekordhållare på 110 meter häck tycker att Coe visar dubbelmoral.

"Ok för Bolt, ok för alla"

– Coe är en del av IAAF som satt upp reglerna och delat ut bestraffningarna. När du avtjänat ditt straff får du tävla igen. Vill man inte ha med tidigare avstängda idrottare måste reglerna ändras. Man kan inte låta dem tävla men ändå fördöma dem, säger Nehemiah.

Agenten hävdar också att det faktum att Gatlin slog just Usain Bolt spelar in i ekvationen.

– Gatlin vann OS-brons här 2012 och ingen sade ett ord. Ingen sade heller ett knyst 2013, 2014 eller 2015. Det var först när han började utmana Bolt som det här blev ett problem, säger Nehemiah som också påpekar att Bolt själv inte har något horn i sidan till Gatlin.

– Om allt är bra enligt Bolt borde det vara bra enligt alla andra också. Om kungen, legenden, tycker att det är okej borde vi alla tycka det är okej.

Diskussion om artikeln