Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Internationellt fredssymposium startar i Nystad

Från 2017
Demonstranter i Kalifornien vädjar om fred efter dödsskotten i Dallas 8.7.2016
Bildtext Arkivbild.
Bild: EPA/EUGENE GARCIA

Ett internationellt fredssymposium ordnas i Nystad torsdag och fredag 10-11.8. Det är ett tvärvetenskapligt symposium med fokus på bland annat framtidsforskning, språkvetenskap, freds- och konfliktforskning och demografi.

Jaana Vasama svarar för arrangemangen och hoppas på en stor publik.

- Vi har fått både finländska och internationella experter från många olika fält till seminariet. Vår avsikt är att väcka en aktiv och bred diskussion kring fredsideologin, säger Vasama.

Seminariet är en öppen tillställning och gratis. Arrangörerna önskar att de som vill komma och lyssna på anföranden anmäler sig på förhand, men det går också att anmäla sig på plats ifall det finns utrymme.

- Fredssymposiet ger en i Nystad sällsynt möjlighet att få höra mycket uppskattade föreläsare och delta i diskussionen. Vi önskar alla varmt välkomna, från nära och fjärran, säger Vasama.

Seminariet är startskottet för en helhet av evenemang med anknytning till freden i Nystad 1721. Evenemangsserien når sin kulmen år 2021 då det gått 300 år sedan händelsen. Nästa fredssymposium ordnas i Nystad 2019.

Diskussion om artikeln