Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Höghuskällare i Borgå fylldes med vatten efter rörläckage

Från 2017
Läckande vattenrör i badrum.
Bildtext Illustrerande arkivbild.
Bild: All Over Press

Räddningsverket fick rycka ut till ett höghus på Linnankoskigatan i Borgå på onsdagskvällen efter att ett rör i källaren sprungit läck. På onsdagen sysselsattes räddningsverket också av en eldsvåda i Borgå.

Räddningsverket larmades till Linnankoskigatan 14 i Borgå strax innan klockan 20 på onsdagskvällen.

Ett vattenrör i höghuset hade sprungit läck i närheten av vattenmätaren, berättar jourhavande brandmästare Jouni Virta vid räddningsverket. Av någon orsak hade en koppling gett vika.

– Ett tekniskt rum i källaren fylldes ganska snabbt med vatten. Också de andra rummen i källaren hade vatten på golvet, säger Virta.

Då Yle Östnylands reporter frågar hur mycket vatten det handlar om svarar han "mycket".

Vattentillförseln till höghuset stängdes av med hjälp av en ventil ute på gården och räddningsverket fick pumpa ut vattnet ur källaren. Borgå vatten hade också personal på plats för att fixa röret som sprungit läck.

Garage började brinna

Räddningsverket sysselsattes också av en eldsvåda på Källvägen i Kullo i Borgå vid 18-tiden på kvällen.

En person höll på att reparera bilen i sitt garage. Bilen var fastkopplad i startkablar och då personen startade bilen blev det en kortslutning.

Det ledde till att bilen och garaget började brinna.

– Det fanns ingen fara för att några andra byggnader skulle ha börjat brinna. Garaget totalförstördes inte utan vi lyckades släcka eldsvådan ganska enkelt, säger jourhavande brandmästare Jouni Virta.