Hoppa till huvudinnehåll

Bolaget

Yles SuomiLOVE vann Format-Finlandia

Från 2017
Kuva SuomiLOVEn studiosta kolmannelta kaudelta.
Bildtext SuomiLOVEs scen under den tredje säsongen.

Yles populära musikunderhållningsprogram SuomiLOVE har vunnit priset Format-Finlandia för bästa programformat i tv 2016. Priset delades ut den 10 augusti på evenemanget Media & Message i Helsingfors. Yle har sänt SuomiLOVE i Yle TV1 sedan 2014.

SuomiLOVE skildrar finländares kärleks- och vänskapsberättelser till ackompanjemang av finländska succélåtar som anknyter till berättelserna. Vinnaren utsågs av Amos Neuman som är operativ chef på Armoza Formats, som tagit fram flera internationellt framgångsrika programformat. Han prisade formatet i SuomiLOVE speciellt för att det är flexibelt och kan anpassas enligt olika behov. Enligt Neuman är SuomiLOVE en lyckad kombination av musik och känslor.

Warner Bros. International Television Production Finland har skapat orginalidén, och utvecklat formatet i samarbete med Yle. Serien säljs utomlands under namnet Soundtrack of Love.

”Det känns verkligen bra att det långsiktiga arbetet med att utveckla inhemska tv-format får erkänsla från branschen. Vi satsar också i fortsättningen på inhemska format”, säger Arttu Nurmi som är beställare för SuomiLOVE på Yle.

Följande säsong av SuomiLOVE startar i höst på Yle TV1.

Media & Message är ett årligt evenemang för tv-branschen som ordnas av förbundet för audiovisuella producenter i Finland, SATU rf. Priset Format-Finlandia delades i år ut för 17:e gången. Prissumman är 20 000 euro.