Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens tävling: Vilket blir guldresultatet i spjutfinalen?

Från 2017
Thomas Röhler, Andreas Hofmann och Johannes Vetter, VM 2015.
Bildtext Är det någon ur den urstarka tyska trion Thomas Röhler (t.v.), Andreas Hofmann och Johannes Vetter som producerar den längsta bågen?
Bild: Sven Simon / All Over Press

Alla tiders nivå i kvalet – men hur ser det ut i finalen? Tippa vad segerkastet mäter i herrarnas spjut i friidrotts-VM och vinn ett pris från London!

Yle Sporten ordnar en daglig tävling för sina läsare under friidrotts-VM. Varje dag utses en vinnare som får hemskickat ett VM-pris från London.

I går frågade vi vem som kammar hem segern på damernas 200 meter. Guldet gick till Dafne Schippers, knappt före Marie-Josée Ta Lou.

I och med favoritsegern var också antalet rätta svar rekordstort – över 200 tippare hade holländskan som etta. Lotten gynnade denna gång Holger Forsén som får hem ett paket från London. Yle Sporten gratulerar!

Hur långt flyger spjuten?

I dag handlar frågan om finalen med största blåvita intresse. Frågan lyder: Vilket blir guldresultatet i herrarnas spjut?

För första gången i VM-historien kastade tretton män över kvalgränsen (83 meter) och längst av alla nådde Johannes Vetter med 91,20. Tero Pitkämäki var fjärde bäst med 85,97. Här kvalets resultat i sin helhet.

Nivån i herrspjutet har varit hisnande i år. Vetter har kastat in sig som tvåa genom tiderna med 94,44 och den tyske landsmannen Thomas Röhler som trea med 93,90. Pitkämäki ligger fyra i årsbästastatistiken med 88,27.

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller närmast. Tävlingstiden går ut på lördag klockan 22.14.

Lycka till!

Diskussion om artikeln