Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dagens tävling: Vilken blir Filip Ingebrigtsens placering på 1500 meter?

Från 2017
Filip Ingebrigtsen, VM 2017.
Bildtext Filip Ingebrigtsen ger sig själv en applåd över semifinalprestationen.
Bild: Bildbyrån / All Over Press

Norden har ett tydligt medaljhopp under den sista dagen av friidrotts-VM. Gissa hur det går för Norges Filip Ingebrigtsen på 1500 meter och vinn ett pris från London!

Yle Sporten ordnar en daglig tävling för sina läsare under friidrotts-VM. Varje dag utses en vinnare som får hemskickat ett VM-pris från London.

I går var frågan vilket segerresultatet i herrarnas spjutfinal blir. Rätt svar var 89,89, då tysken Johannes Vetter vann tävlingen där Tero Pitkämäki slutade femma.

De allra flesta av nästan 700 som gissade väntade sig ett guldkast på över 90 meter, men två tippare kom en centimeter ifrån. Anders Lerbacka vann utlottningen och får hem ett paket från London. Yle Sporten gratulerar!

Fler nordiska medaljer?

I dag kretsar frågan kring den sista individuella grenen i VM. Frågan lyder: Vilken blir Filip Ingebrigtsens placering på 1500 meter?

Norrmannen ligger åtta i världsstatistiken med sitt årsbästa 3.32,48 och femma bland de tolv idrottare som är framme i VM-final. Den regerande Europamästaren stod för en taktiskt fulländad semifinalinsats, då han behärskat löpte in som trea i sitt heat.

Ifall ni tror att Ingebrigtsen inte fullföljer loppet eller diskvalificeras, svara då just det (DQ, DNF och DNS räknas som samma svar här).

Delta i tävlingen genom att skriva in din gissning på Yle Sportens Facebooksida eller skicka mejl till svenskasporten@yle.fi.

Vinnaren lottas ut bland dem som gissat rätt eller närmast. Tävlingstiden går ut på söndag klockan 22.29.

Lycka till!

Diskussion om artikeln