Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Utvisad Ronaldo knuffade domare – kan stängas av i upp till tolv matcher

Från 2017
Cristiano Ronaldo.
Bildtext Cristiano Ronaldo hade svårt att förstå varför han blev utvisad.
Bild: Toni Albir / EPA / All Over Press

Real Madrid greppade tag i den spanska supercuptiteln efter att ha slagit ärkerivalen FC Barcelona med 3–1 på bortaplan – men segern blev dyrköpt. Megastjärnan Cristiano Ronaldo tappade fattningen efter att ha blivit utvisad och kan nu stängas av.

Säsongens första El Clasico blev som väntat en dramatisk historia. Den första halvan var mållös, men bjöd på flera varningar. Bland andra Lionel Messi och Gareth Bale drog på sig gula kort under den första trekvarten.

Fem minuter in i den andra halvan kom öppningsmålet. Gerard Pique satte snöpligt nog bollen i eget mål och Real Madrid knep ledningen på Camp Nou.

Med en halvtimme kvar på klockan hoppade Cristiano Ronaldo in.

Det var ändå Barcelona som kopplade grepp om matchen, och kvitteringen kom i den 77:e spelminuten. Målskytt? Ingen annan än Lionel Messi – som fick sätta in bollen från straffpunkten.

Hjälten Ronaldo

Men Real Madrid hade verkligen inte gett upp. Cristiano Ronaldo stod för avslutet på en sylvass kontring och förde Real upp till 2–1 i den 80:e minuten. Målgesten? Portugisen tog av sig tröjan och visade upp sitt nummer och efternamn åt Barcelonapubliken – samma gest som Messi bjöd på under det senaste Clasicot i Madrid.

Belöningen: Ett gult kort. Ett ödesdigert sådant.

Två minuter senare dömde domaren Ricardo de Burgos Bengoetxea frispark till Barcelona efter att Ronaldo enligt honom filmat i straffområdet. Bengoetxa var inte nådig – och drog fram det röda kortet för Ronaldo.

Ronaldo tappade fattningen. Innan han gick av plan gav han domaren en knuff, och kan nu bli straffad ytterligare för tilltaget.

"Skrattretande"

Enligt den spanska tidningen Marca nämner Bengoetxea incidenten i sin officiella matchrapport, vilket betyder att det spanska fotbollsförbundet kan stänga av stjärnan. Enligt bollförbundets regler ska en spelare stängas av i minst fyra och högst tolv matcher för att ha skuffat en domare.

För tre år sedan gjorde sig Atletico Madrids passionerade tränare Diego Simeone skyldig till samma förteelse – och stängdes då av i åtta matcher. Real Madrids lots litar däremot på att Ronaldo ska spela på onsdag, då returmatchen går av stapeln i den spanska huvudstaden.

– Det är skrattretande att han åkte ut på grund av den där situationen. Det kanske inte var en straff, men absolut inte en varning för filmning. Vi ska göra vårt yttersta för att se till att han spelar på onsdag, säger Zidane på klubbens hemsida.

Inför returmötet står det 3–1 till Real Madrid efter att Marco Asensio nätat ännu i matchens slutskede.

Diskussion om artikeln