Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dopningen förlåten: US Open bjuder in Maria Sjarapova

Från 2017
Uppdaterad 15.08.2017 20:21.
Maria Sjarapova spelar tennis.
Bildtext Maria Sjarapova går rakt in i huvudturneringen i US Open.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Franska öppna ratade henne och en skada satte stopp för Wimbledondrömmen. Men US Opens arrangörer ser till att dopningsavstängda Maria Sjarapova får göra comeback i grand slam-sammanhang.

Den ryska tidigare världsettan i tennis får en inbjudan till årets sista grand slam-turnering i form av ett wildcard, meddelar US Open på turneringens hemsida.

Sjarapova åkte fast för användning av meldonium under australiska öppna i januari 2016 och hon bestraffades med en två år lång avstängning.

Den internationella idrottsdomstolen Cas förkortade sedan straffet till 15 månader, vilket betydde att Sjarapova blev klar för spel redan i april 2017.

Franska öppna sade nej

Återkomsten till grand slam-turneringar har ändå låtit vänta på sig. Franska öppna valde att inte bjuda in 30-åringen, vare sig till huvudturneringen eller kvalet.

Och när Sjarapova fick chansen att ta sig in i sommarens Wimbledonturnering via kvalspel lämnade hon återbud på grund av skada.

Comebacken i riktigt stora sammanhang sker nu i stället i New York när US Open spelas i månadsskiftet augusti-september, med Sjarapova som en av de 128 damsingelspelarna som finns med i den första omgången.

Diskussion om artikeln