Hoppa till huvudinnehåll

Vetenskap

Föredragsmaraton – 24 timmar live om Finland

Från 2017
Uppdaterad 08.09.2017 13:28.
Föredragshållare

Den 8–9 september händer något som aldrig hänt förut: över 60 forskare och experter samlas på Svenska Teatern i Helsingfors för att ge inspirerande kortföredrag om Finland – i hela 24 timmar. Föredragen handlar om allt från babylådan, Mannerheim och mode till torkskåp, krig, slang och snus.

Föredragsmaraton är en unik hyllning till vetenskapen och bildningen – och samtidigt till vårt hundraåriga Finland. De 15 minuter långa föredragen belyser Finlands historia, samhälle och kultur ur vitt skilda synvinklar.

Bland talarna finns bland andra Mirjam Kalland, Kjell Westö, Ebba Witt-Brattström, Sture Lindholm, Anna Rotkirch, Henrik Meinander, Maïmouna Jagne-Soreau, Julia Dahlberg och Sirpa Kähkönen.

Här kan du se hela programmet och alla föredragshållare.

Live på Svenska Teatern och Yle Arenan

Man kan följa med Föredragsmaraton på plats på Svenska Teatern eller via Yle Arenan, där hela evenemanget sänds live. Delar av Föredragsmaraton sänds också i Yle Teema & Fem och Yle Vega.

Programledare för evenemanget är Johanna Koljonen, Wivan Nygård-Fagerudd, Marcus Rosenlund och Axel Åhman.

– Det här är ett spännande evenemang med så många olika ämnen, spännande form och storlek. Själv ser jag till exempel fram emot föredraget om snusdebatten i Finland och satsar på mycket kaffe och powernaps för att kunna ta del av så mycket som möjligt under 24 timmar, säger Axel Åhman.

Biljetter

Du som vill följa med Föredragsmaraton på Svenska Teatern kan reservera fyratimmarsbiljetter för den del av evenemanget som intresserar dig mest. Biljetterna är gratis, men det lönar sig att vara ute i god tid för att försäkra sig om en plats.

Mer info om Föredragsmaraton finns på svenska.yle.fi/föredragsmaraton.

Du hittar också info på på Facebook under @Föredragsmaraton, och på andra sociala medier under hashtaggen #Föredragsmaraton.

Föredragsmaraton ordnas av Svenska litteratursällskapet och Svenska Yle i samarbete med Svenska Teatern.

Diskussion om artikeln