Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svår första dag för finländarna i EM

Från 2017
Uppdaterad 16.08.2017 18:56.
Riikka Lehtonen spelar beachvolleyboll.
Bildtext Riikka Lehtonen.
Bild: imago/Beautiful Sports/ All Over Press

De finländska paren hade det motigt under den första dagen av EM i beachvolley. Riikka Lehtonen och Netta Tuominen förlorade den första gruppspelsmatchen i två raka set.

För några veckor sedan gick Riikka Lehtonen tillsammans med Taru Lahti-Liukkonen till åttondelsfinal i VM. I EM som idag körde igång i Lettland bildar Lehtonen par med Nette Tuominen.

Paret fick ingen bra start på mästerskapet då det blev förlust i den första matchen. Madelein Meppelink och Sophie van Gestel från Holland vann med 2–0 i set (21–17, 21–12).

Även Ida Sinisalo och Niina Ahtiainen förlorade sin premiärmatch i två raka set. Elsa Baquerizo McMillan och Paula Soria Gutiérre från Spanien vann med 21–15 och 21–13.

I herrarnas turnering åkte Pekka Piippo och Jyrki Nurmi på en knapp förlust. Österrikarna Thomas Kunert och Christoph Dressler vann med 2–1 efter 15–10 i sista och avgörande set.

Piippo och Nurmi förlorade också sin andra gruppspelsmatch mot Grzegor Fijalek och Michal Bryl från Polen. Det polska paret vann med 2–0 i set.

För Taru Lahti-Liukkonen och Anniina Parkkinen gick det däremot bättre. De besegrade det ryska paret Olga Motrich och Svetlana Kholomina med 2–0 i set (25–23, 21–18).

Diskussion om artikeln