Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Oravais teater får Mittnordiska kulturpriset

Från 2017
Skådespelare från Oravais teater.
Bildtext Skådespelare från Oravais teater.
Bild: Ove Lillas

Oravais Teater får tillsammans med Ånge Kabaré från Sverige det Mittnordiska kulturpriset 2017. Prissumman är 30 000 svenska kronor.

Priset delades ut på de Mittnordiska kulturdagarna, som pågår i Trondheim den 16-18 augusti. Temat för årets mittnordiska kulturdagar är historisk teater och berättande sammankopplat med historia och kulturarv.

Oravais Teater får priset för sin föredömliga verksamhet på området. Många av de pjäser som teatern har satt upp har koppling till lokalhistorien i Oravais: järnbruk, kvarn och textilindustri

- Priset är en jättefin erkänsla för vårt arbete och en sporre för framtiden, säger Oravais teaters ordförande Roland Engström. Vi har träffat trevliga och likasinnanne människor under dagarna i Norge.

Ånge Kabaré från Västernorrland i Sverige har i ett femtontal år arbetat med teater på bred basis. Förutom med större föreställningar, som vanligen lyfter fram lokal historia och lokala händelser, arbetar föreningen framgångsrikt med barnteatergrupper och teatergrupper för unga.

Diskussion om artikeln