Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Scooter och Gessle drar publik i Vasa

Från 2017
Uppdaterad 18.08.2017 08:26.
Scooter på we love the 90s
Bildtext Arkivbild. Scooter på we love the 90s.
Bild: Yle/Björn Karlsson

Två fredagar i rad ordnas det storkonserter på Sandviksstadion i Vasa. Såväl tyska Scooter som svenska Per Gessle förväntas locka publik på uppemot 4000 personer.

- Allt ser fint ut, det kommer att bli en mäktig show med specialeffekter, möjligen också fyrverkerier, säger konsertarrangör Tommi Mäki om Vaasa Festival, som ordnas den 18.8, med Scooter som huvudartist.

På konsertområdet ryms omkring 4000 personer. På torsdagen var enligt Mäki omkring 3500 biljetter sålda och han hoppas att resten går åt på fredagen.

- Det här att folk väntar ända till sista stund med att köpa biljett gör det rätt så spännande för arrangörerna. Till den här konserten har biljetterna ändå gått åt mycket bra på förhand.

Tommi Mäki säger att han redan har börjat planera för nästa års konsert. Sandviksstadion är bokad för ett veckoslut nästa år och under den gångna veckan har varit i kontakt med internationella managers.

- Jakten på stjärnartister är i gång. Vi berättar mera om det sen då tiden är inne, men festivalen fortsätter nog.

Stämningsfullt med Gessle

Fredagen den 25.8 uppträder Per Gessle i Vasa. Ursprungligen skulle konserten hållas på bobollsstadion, men i juni meddelades att den flyttas till den nya fotbollsstadion.

Per Gessle spelar gitarr
Bildtext Per Gessle.
Bild: Mostphotos/Jörgen Steen

- Det här möjliggör en större publik, men det ska ändå bli en stämningsfull konsert. Scenen kommer att ligga ganska nära mitten av stadion, säger promotor Niklas Finne.

Med en vecka kvar finns det ännu biljetter att få. Niklas Finne säger att man hoppas på en publik på dryga 3500 personer.

- Jag har märkt att folk köper sina biljetter ganska sent, men det känns riktigt bra, säger han.

Finne tror att Per Gessle nog kommer att dra publik, Det är första gången han uppträder i Vasa med låtar från hela sin repertoar: Gyllene tider, Roxette och solokarriären.

Diskussion om artikeln