Hoppa till huvudinnehåll

Sport

New York, Miami, Los Angeles eller Las Vegas? – USA kan få fler F1-lopp

Från 2017
Chase Carey
Bildtext Chase Carey vill se fler lopp i USA.
Bild: ATP/WENN.com

Det finns intresse från flera amerikanska städer att ordna formel 1-lopp i framtiden. Liberty Media som äger formel 1 jobbar nu för att hitta rätt samarbetspartner.

Ytterligare ett lopp i USA har legat högt upp på agendan sedan Liberty Media tog över som ägare för formel 1. Chase Carey som är vd för Liberty Media har tidigare gett exempel på fyra städer där tävlingar kunde köras i framtiden.

Städerna han pratat om är New York, Miami, Los Angeles och Las Vegas och nu säger han till tidningen Racer att flera arrangörer visat intresse för en tävling.

– I några av städerna finns det flera arrangörer som visat intresse men jag vill inte ställa dem mot varandra i offentligheten. Vi vill hitta rätt samarbetspartners och rätt plats för ett evenemang som kan fånga publiken.

– Vi vill hitta riktiga samarbetspartners, vi vill inte bara göra en affär, säger Carey.

Upp till tre lopp i USA?

Just nu finns det tre GP-lopp i Nordamerika men endast ett körs i USA. USA:s GP som körs i Texas har funnits med på kalendern sedan 2012.

I framtiden kan det bli aktuellt med två eller till och med tre lopp i USA.

– Jag tror att det är bäst att börja med ett, jag vill inte börja med två samtidigt. Man lär sig av det första men i framtiden hoppas jag på fler, säger Carey.

Diskussion om artikeln