Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Greklands storstjärna missar basket-EM i Helsingfors

Från 2017
Giannis Antetokounmpo spelade i NBA:s all stars-match i våras.
Bildtext Giannis Antetokounmpo spelade i NBA:s all stars-match i våras.
Bild: All Over Press

Grekland har drabbats av ett tungt avbräck inför EM i basket i Helsingfors. NBA-stjärnan Giannis Antetokounmpo har gett återbud på grund av en knäskada.

Den 211 centimeter långe Antetokounmpo är det grekiska landslagets fixstjärna och ett av de största framtidsnamnen i NBA.

– Det här är den största besvikelsen tillsvidare under min karriär. Landslaget är mitt favoritlag. Förhoppningsvis kan jag bevisa det i framtiden och göra alla greker stolta, skriver Antetokounmpo på Instagram.

Grekiska förbundet på krigsstigen

Det grekiska basketförbundet har svårt att acceptera Antetokounmpo besked och man misstänker att Milwaukee Bucks pressat honom att tacka nej till landslaget.

– Det kommer inte som en överraskning att Giannis inte kan spela för landslaget. Vi misstänker att Bucks har planerat att försätta spelaren i en knepig situation och tvinga honom att ge återbud til landslaget, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Basketligan NBA gav omedelbart svar på tal.

– Båda NBA och Milwaukee Bucks har följt NBA:s och internationella basketförbundets regler. Giannis har en skada, som kommit fram i flera undersökningar, hävdar NBA i ett pressmeddelande.

EM i basket inleds den 31 augusti. Finland och Grekland möts den 5 september.

Diskussion om artikeln