Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sandra Eriksson tillbaka i tävlingstagen – ”Det gick så himla lätt”

Från 2017
Uppdaterad 20.08.2017 14:59.
Sandra Eriksson, Paavo Nurmi Games 2015.
Bildtext Sandra Erikssons har tagit det säkra före det osäkra den här sommaren. (Arkivbild)
Bild: Juha Tamminen / All Over Press

Sandra Eriksson har tävlat ytterst sparsamt i år på grund av skadebekymmer. På lördagskvällen var hon tillbaka på startstrecket med den äran – hon vann Midnattsloppet i Stockholm.

Eriksson var överlägsen i det tio kilometer långa gatuloppet. Hon vann med över en minut till godo på tvåan Catherine Taylor från Storbritannien då hon klockades för tiden 35.27.

– Trodde aldrig att jag skulle springa under 36 i dag. Och det gick så himla lätt. Lättaste milen hittills, skriver Eriksson på Twitter.

Sandra Eriksson har gjort sitt enda banlopp för säsongen i samband med stafett-FM i Tammerfors. Där segrade hon på 4 x 800 meter med IK Falken.

Hon opererade sin häl i fjol höstas och valde att inte ställa upp Kalevaspelen eftersom hon var osäker på om hälen skulle tåla den påfrestning som vattengraven innebär.

Öppnar landskampsdörren på glänt

Midnattsloppet gav Eriksson blodad tand och hon kan tänka sig att ställa upp i fler motionslopp de kommande månaderna.

– Jag planerar allt efter hur kroppen känns och tar loppen som träning. Jag har inga viktiga tävlingar och mål för återstoden av säsongen, säger hon till Yle Sporten.

Hon öppnar emellertid dörren på glänt för landskampen mot Sverige. Ett hinderlopp är däremot inte aktuellt.

– Jag vill så gärna springa hinder men det är inte värt att ta den risken. Så det blir någon av de längre sträckorna om jag är med i landskampen, säger hon.

Sverigekampen arrangeras 2-3 september i Stockholm.

Artikeln uppdaterades klockan 12.36 med Sandra Erikssons kommentarer.

Diskussion om artikeln