Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pressad Barshim hoppade nytt världsårsbästa

Från 2017
Mutaz Essa Barshim tar sig över ribban i höjdhoppskvalet i Peking 2015.
Bildtext Mutaz Essa Barshim hoppade 240.
Bild: EPA/FRANCK ROBICHON

Mutaz Essa Barshim hade stundvis en svår tävling i Birmingham men tog till slut en överlägsen seger. Barshim hoppade 240 som är nytt världsårsbästa.

Världsmästaren Mutaz Essa Barshim var riktigt pressad i Diamond League-tävlingen i Birmingham. Han var nära att riva ut sig redan på 231 som han klarade först i det tredje försöket med darr på ribban.

Efter svårigheterna lyckades han samla sig och klarade sedan enkelt 233 och 235 i första försöket. Barshim säkrade segern på 235 men var inte nöjd med det.

Efter två missar på 239 valde han att höja ribban till 240 som han också klarade. 240 betydde nytt världsårsbästa med två centimeter.

Thompson och Gulijev vann

Elaine Thompson fick revansch på missen i VM då hon vann damernas 100 meter. Thompson löpte på 10,93 och vann med fyra hundradelar före VM-silvermedaljören Marie-Josée Ta Lou.

Ramil Gulijev som lite överraskande blev världsmästare på 200 meter i London har lyckats behålla sin form efter mästerskapet. Gulijev vann 200 meter också i Birmingham med nio hundradelar före Ameer Webb.

Världsettan Isaac Makwala som missade medalj i VM slutade fyra idag.

Samtliga resultat från tävlingen hittar ni här.