Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Petri Vuorinen: "Vi har varit i den här situationen förr"

Från 2017
Petri Vuorinen instruerar lagkapten Sebastian Strandvall.
Bildtext Vuorinen instruerar Sebastian Strandvall.
Bild: Yle/AnttiKoivukangas

VPS lyckades inte förvalta en 1–0-ledning på hemmaplan mot Ilves. Den sjätte raka matchen utan seger är ändå inget som oroar tränaren Petri Vuorinen.

Efter 90 minuter fotboll på Sandviken stod det 1–1 på resultattavlan.

Sebastian Strandvall gav VPS ledningen i den 41:a matchminuten, men Teemu Penninkangas kvitterade i den andra halvleken.

För VPS handlade det absolut mer om två tappade poäng.

– Helt klart. Vi var dominanta i första halvlek, vi höll bollen bra och när vi tappade den vann vi tillbaka den och anföll vidare. Sen fick vi det viktiga ledningsmålet strax innan paus. I andra tappar vi allt, sade Jesper Engström till Yle Sporten.

Engström var den spelare som fälldes och Sebastian Strandvall förvaltade straffen på bästa sätt.

VPS kom inte ur pressen

Han känner igen sig i den situation som utspelade sig på Sandviken.

– Det har hänt förr åt oss, ledning i paus och sen ändrar motståndaren på sitt spel till andra och vi klarar inte av att svara. Vi måste analysera vad vi borde ha gjort bättre, men rent motivations- och arbetsmässigt viker vi inte ner oss. Vi hittar inte bara utrymme ut ur deras press, Ilves gör det jäkligt bra, konstaterade Sebastian Strandvall.

Ilves-tränaren Jarkko Wiss var inte nöjd med sina adepter i den första halvleken.

Inför andra halvlek övergick Ilves till spel med två anfallare.

– Jag smekte nog inte killarnas huvuden i pausen direkt. Vi blev mer rätlinjiga efter pausen och hittade en kämpaglöd och lyckligtvis fick vi utdelning, sade Wiss på presskonferensen efter matchen.

"Slutspelskänsla"

Drabbningen mellan VPS och Ilves var onekligen en tudelad affär.

– Vi hade en halvlek och Ilves hade en halvlek. Det var nästan slutspelskänsla i slutet av matchen, alla lag vill uppåt i den jämna tabellen. Det var nästan en sorts höstmatch med rejäla kämpatakter, konstaterade Petri Vuorinen.

Sex raka matcher utan seger, hur låter det?

– Det låter illa då du säger det, men så är det i fotbollen. Jag har sagt åt killarna att jag litar på det vi gör. VPS har varit i den här situationen förr, jag minns inte hur många matcher vi hade spelat utan vinst och det året tog vi brons. Det var också på hösten, man måste bara bita ihop och så som tabellen ser ut nu kan allt hända.

VPS spelar följande gång mot IFK Mariehamn på Åland om en vecka.