Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nu är Kontinen världsetta igen – inget tronskifte på damsidan

Från 2017
Tennisspelaren Henri Kontinen går på nät.
Bildtext Hur länge lyckas Henri Kontinen stanna på första platsen den här gången?
Bild: All Over Press

För tredje gången den här säsongen hade Simona Halep chansen att klättra upp på första plats på världsrankningen. Men inte heller den här gången lyckades rumänskan. Däremot är Henri Kontinen ny etta på dubbellistan.

Efter en paus på fem veckor är Kontinen på nytt världsetta i herrdubbel när de nya tennislistorna presenteras i dag.

Finländaren klättrade för första gången i karriären upp på första platsen i april, och den gången höll han tätpositionen i 14 veckor.

Nu toppar Kontinen listan närmast före sin dubbelpartner, australiern John Peers. Lukasz Kubot från Polen är trea medan förra veckans etta Marcelo Melo från Brasilien rasat till tredje plats.

Storstryk för Halep

I herrsingel övertogs förstaplatsen av Rafael Nadal från Spanien. På damsidan fortsätter Karolina Pliskova från Tjeckien i topp, efter att Simona Halep förlorat finalen i WTA-turneringen i Cincinnati.

Med seger hade Halep tagit över första platsen i världen, men Gabriela Muguruza från Spanien var överlägsen i finalen i Ohio och vann med 6–1, 6–0.

– Jag känner kanske av pressen. Jag vet inte vad jag ska säga. Men jag har ännu möjlighet, och det är det jag jobbar för. Nån dag blir jag kanske etta, sade rumänskan Halep efter att för tredje gången i år ha förlorat när chansen fanns att bli etta på världsrankningen.

Diskussion om artikeln