Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Monaco-anhängarna har fått nog av ruljansen kring Mbappé: Ingen spelare står över klubben

Från 2017
Kylian Mbappé.
Bildtext Kylian Mbappé under AS Monacos säsongsinledning.
Bild: Sebastien Nogier / EPA / All Over Press

Måttet är rågat. Efter att ha blivit bänkad på grund av sitt beteende har anhängargrupperingen Ultras Monaco 1994 ett klart meddelande till tonårsstjärnan Kylian Mbappé: Laget klarar sig utan dig.

Mbappé fälldes från Monaco-truppen efter att ha hamnat i ett storbråk med lagkamraten Andrea Raggi och talangen har också vägrat att skriva på ett nytt kontrakt för de regerande franska mästarna, AS Monaco.

Det har fått anhängarna att rasa.

I ett utlåtande, som citeras av bland andra The Guardian, skriver anhängargrupperingen Ultras Monaco 1994 att Mbappé ska se sig själv i spegeln – och att han ska ta ner fötterna på jorden.

– Under den senaste tiden har vi följt med transfercirkusen med häpnad. Ingen spelare är värd så många miljoner, skriver klubben.

PSG uppges vara intresserade och redo att fiffla – igen

Mbappé har ryktats vara på väg till såväl Real Madrid, FC Barcelona som Paris Saint-Germain. Enligt de senaste uppgifterna ska PSG vara redo att betala 140 miljoner euro för talangens tjänster, och kringgå Uefas finansiella fair play-regler genom att först enbart låna spelaren i ett år.

Under sin fullständiga säsong som fullblodsproffs stod Mbappé för 26 mål på 44 matcher – ett minne blott hos ultrasanhängarna.

– Vi vill påminna Mbappé och hans team om att ingen och ingenting står över klubben, institutionen AS Monaco, skriver fansen.

– Vi litar på att laget klarar av att vinna matcher också utan er, tillägger de.

Diskussion om artikeln