Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Collin segerskytt i Belfast – tre tunga poäng för PK-35

Från 2017
Uppdaterad 23.08.2017 06:36.
PK-35 firar
Bildtext Kaisa Collin gjorde segermålet mot Linfield FC (arkivbild).
Bild: Toni Hekkala / All Over Press

PK-35 fick en lysande start på Champions League-kvalturneringen i Belfast. Ett mål av Kaisa Collin i slutet av första halvlek var nog för en 1-0-seger över värdarna Linfield FC.

I statistikens ljus var PK-35 den dominerande parten i tisdagskvällens match och vann bland annat skotten mot mål med 8-2.

I den 39:e matchminuten gjorde PK-35 vad som skulle visa sig vara segermålet efter en stark räd på kanten av Eva Nyström. Efter att Ashley Riefner avfyrat ett första skott fanns Kaisa Collin på plats för att slå in målvaktsreturen.

Fler mål blev det inte och PK-35 inledde gruppspelet i Belfast med att ta tre poäng.

– Nu drar vi lärdom av den här matchen och inleder förberedelserna för följande. Vi stöter då på ett liknande lag och måste skapa överlägen på kanterna. I den här turneringen verkar det vara rejält trångt i mitten, sade PK-lotsen Jari Väisänen i en videointervju på klubbens webbplats.

I fredagens andra match mellan polska Medyk Konin och Shelbourne från Irland blev det delad pott efter ett oavgjort 0-0-resultat.

PK-35 spelar sin följande kvalmatch på fredag mot Shelbourne och avrundar på måndag mot Medyk Konin.

Vinnaren i gruppen avancerar till det egentliga gruppspelet i Champions League. Det är också möjligt att gå vidare som hela kvalets bästa grupptvåa (tio kvalgrupper).

Efter att tio gruppvinnaren och den bästa tvåan i kvalgrupperna vaskats fram lottas slutspelsfasen av Champions League i Nyon den 1 september.

Totalt 21 lag är redan klara för slutspelsfasen: Lyon (FRA), Wolfsburg (GER), FC Rosengård (SWE), Barcelona (ESP); Fortuna Hjörring (DEN), Bayern München (GER), Bröndby (DEN), Rossiyanka (RUS), Manchester City (ENG), Glasgow City (SCO), Zvezda Perm (RUS), Brescia (ITA), Slavia Prag (CZE), Sparta Prag (CZE), Linköping (SWE), Chelsea (ENG), Montpellier (FRA), Lilleström (NOR), St. Pölten (AUT), Atletico Madrid (ESP) och Fiorentina (ITA);

Champios League, Belfast:

PK-35 Vantaa - Linfield FC 1-0 (1-0)
39 min 1-0 Kaisa Collin

Diskussion om artikeln