Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Olga Ahtinen klar för dansk storklubb

Från 2017
Uppdaterad 23.08.2017 09:01.
Olga Ahtinen jonglerar med bollen i Karleby.
Bildtext Karlebybördiga Olga Ahtinen flyttar till Danmark.
Bild: KalleNIskala/Yle

Den 20-åriga mittfältaren Olga Ahtinen blev inte gammal i Vandaklubben PK-35. Efter en första halva av ligasäsongen hos de regerande mästarna flyttar landslagsspelaren till danska Bröndby.

Ahtinen har fått sin fotbollsfostran i GBK och spelat ligafotboll tidigare för Kokkola F10 och Pallokissat.

Inför säsongen 2017 flyttade hon till de regerande mästarna PK-35 från Vanda, men lämnar alltså nu huvudstadsregionen för spel i Danmark. Under säsongen 2017 blev det tre mål på totalt 16 matcher.

– Säsongen har varit lärorik och gett mig mycket. Vi utvecklade det egna spelet och jag kunde verkligen njuta av fotbollen. Jag kommer att sakna mina lagkamrater, säger Ahtinen på klubbens webbplats.

Kontraktet mellan Ahtinen och Bröndby är tvåårigt. Bröndby är regerande mästare i Danmark och har bara på 2000-talet vunnit titeln elva gånger.

Bröndby är således också redan klart för slutspelsfasen i Champions League, en fas av turneringen dit Ahtinens gamla klubb PK-35 försöker nå fram.

Olga Ahtinen har hunnit representera det finska A-landslaget fyra gånger sen debuten i januari 2017 mot Ryssland. I den senaste landskampen mot Danmark i april var hon lagets kapten.