Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland fick kämpa – besegrade Estland efter thriller

Från 2017
Uppdaterad 24.08.2017 21:29.
Finländska spelare vid nätet, blockar en boll
Bild: Lehtikuva

Finland såg ut att gå mot en klar seger i EM-premiären. Laget hade matchboll i tredje set men då rasade allt. Estland tvingade matchen till ett femte set som Finland till slut vann.

För Finlands del var EM-premiären mot Estland otroligt viktig. Seger i den första matchen skulle föra laget närmare slutspelet dit de tre bästa lagen i gruppen går.

De övriga lagen i gruppen är stenhårda – världsmästarna Polen samt Serbien som är rankat elva i världen.

Finland hade med andra ord inte råd att förlora EM-premiären och det gjorde man inte heller. Trots darrigt spel blev det seger med 3–2 i set.

– Det var inte snyggt men det gör inget. Det viktigaste var segern, så får det se ut hur som helst. Det var säkert en stor show för alla åskådare.

– Det var en riktigt viktig seger, sa Olli-Pekka Ojansivu till Yle efter matchen.

Tappade matchboll

Finland åkte på ett bakslag då Tommi Siirilä skadade vristen tidigt i det första setet men trots det såg det ut att bli en enkel seger.

Laget gick fram till 2–0 i set och hade matchboll i tredje set men då tappade man allt.

Estland spelade hem tredje set med 27–25 och stärkta av den setsegern rev man upp en lucka på sex poäng i fjärde set som man till slut vann med 25–22.

Ett femte set fick avgöra matchen och då hittade Finland tillbaka till det spel som var så bra i början av matchen och det gav också seger. Finland vann sista set med 15–9.

Finland möter Polen i nästa match på lördag.

Gruppettan går direkt till kvartsfinal medan tvåan och trean går till åttondelsfinal.

Diskussion om artikeln