Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ryssland besegrade Finland i EM-genrepet

Från 2017
Bsketmatch mellan Finland och Ryssland
Bildtext Lauri Markkanen var Finlands bästa spelare mot Ryssland.
Bild: Lehtikuva

Anfallet fungerade men försvarsspelet lämnade en del att önska när Finland förlorade EM-generalrepetitionen i basket mot Ryssland med siffrorna 91–100.

Finlands överlägset bästa poängplockare i matchen som spelades i Helsingfors var Lauri Markkanen med 26 poäng. Näst bäst i Susijengi eller Varggänget var Carl Lindbohm med elva poäng.

Ett praktexempel på Finlands fina anfallsspel – och Markkanens precisa kast – kom med drygt fyra minuter kvar av första kvarten. Teemu Rannikko spelade bollen till Tuukka Kotti som gav den tillbaka till en framrusande Rannikko som snabbt passade till Sasu Salin som i sin tur omedelbart serverade Lauri Markkanen som lurpassade alldeles obevakad strax utanför trepoängslinjen. Den 213 centimeter långe centern kastade säkert in en trepoängare som utjämnade situationen till 13–13.

Ryssland drog dock ifrån och ledde efter den första kvarten med poängen 22–17. Halvvägs in i matchen ledde Ryssland med 45–38.

Ryssland ledde största delen av matchen med ungefär tio poäng men med drygt fem minuter kvar reducerade Finland till 80-84, och matchen stod och vägde.

Dess värre drog Ryssland genast ifrån och höll det för kvällen 100-årsjubilerande Finland på någorlunda tryggt avstånd.

Rysslands effektivaste spelare var Aleksei Shved med 20 poäng.

Finland inleder hemma-EM torsdagen den 31 augusti med match mot Frankrike.

Se hela schemat här.

Diskussion om artikeln