Hoppa till huvudinnehåll

Sport

PK-35 kryssade i CL-kvalet – höga insatser på måndag

Från 2017
PK-35 firar
Bildtext Kaisa Collin är fortfarande PK-35:s enda målskytt i Belfast.
Bild: Toni Hekkala / All Over Press

PK-35 fortsatte att hålla det egna målet rent i fotbollens Champions League-kval. På fredag spelade Vandalaget 0–0 mot irländska mästaren Shelbourne FC. Det betyder att måndagens kvalmatch blir direkt avgörande.

Efter två av tre kvalmatcher i Belfast har PK-35 bara gjort ett mål – men skrapat ihop fyra poäng.

En stark defensiv ligger bakom poängmängden. Fredagens dust mot Shelbourne slutade 0–0.

– Det var en rejäl fight. Jag tycker att vi spelade bra mot ett välförsvarande, organiserat lag. Vi lyckades skapa några bra chanser, men den sista skärpan saknades, säger Vandalagets tränare Jari Väisänen på klubbens webbplats.

Allt avgörs på måndag

PK-35 vann kvalets första match med 1–0 över Linfield FC efter ett mål av Kaisa Collin. På måndagen avgörs kvalet. Då möter PK-35 KKPK Medyk Konin från Polen.

Medyk Konin vann över Linfield med 4–1 i fredags.

Både PK-35 och den polska mästaren har skrapat ihop fyra poäng. Topplagen gör upp om segern i gruppen. Medyk Konin har bättre målskillnad än PK-35.

– Medyk Konin försöker till stor del spela på samma sätt som vi, kanske lite mer rätlinjigt. Vi har alla chanser att utmana dem, säger Väisänen.

Vinnaren går vidare

Vinnaren i gruppen avancerar till det egentliga gruppspelet i Champions League. Det är också möjligt att gå vidare som hela kvalets bästa grupptvåa (tio kvalgrupper).

Efter att tio gruppvinnaren och den bästa tvåan i kvalgrupperna vaskats fram lottas slutspelsfasen av Champions League i Nyon den 1 september.

Champions League-kvalet i Belfast på fredag:

PK-35–Shelbourne 0–0
Medyk Konin–Linfield 4–1

Diskussion om artikeln