Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland förlorade trots kanonstart – ”Vi får absolut inte vara nöjda”

Från 2017
Finlands lag försöker blocka Polens anfall.
Bildtext Finland lyckades inte stoppa Polen.
Bild: Lehtikuva

Efter en lysande inledning på den andra matchen i EM i volleyboll föll Finland till slut i tre raka set mot turneringsvärden Polen. Trots förlusten har Finland fortfarande grepp om avancemang.

Finland hade länge en rätt så bekväm ledning och såg ut att ta hem öppningssetet. Men då Polen började bomba hårda servar som den finländska mottagningen inte fick upp vände setet till hemmalagets favör.

I de två följande seten var Polen sedan steget före och Finland var aldrig nära setseger. Slutsiffrorna skrevs 3–0 (25–23, 25–21, 25–19).

Chefstränaren Tuomas Sammelvuo var väldigt besviken efter matchen.

– Vi får absolut inte vara nöjda. Vi spelade fantastiskt bra i början men sen gick det åt pipan. Vi visade att vi kan utmana vem som helst men kunde inte hålla nivån. Vi var darriga i servemottagningarna.

”Borde ha vunnit”

Rutinerade Antti Siltala inledde matchen på bänken men kom in på plan i det tredje setet. Trots att Polen är regerande världsmästare så var Siltala inte imponerad av motståndaren.

– Vi borde ha vunnit den här matchen. Polen har inte ett så bra lag, de är osäkra på många områden. Om vi skulle ha spelat ens i närheten av vår egen nivå så skulle vi ha vunnit, sade en butter Siltala.

Det positiva i matchen var ändå att Tommi Siirilä kunde spela. Centern skadade sin fot mot Estland och deltagandet mot Polen var ett frågetecken. Han spelade ändå hela matchen och menade att foten inte var något problem.

– Foten är okej. Jag är inte nöjd med den nivån som jag spelade på idag, men foten störde inte.

Estland nära skräll mot Serbien

Det andra positiva som lördagen hämtade med sig var resultatet i gruppens tidigare match. Estland ledde redan med 2–1 mot Serbien men förlorade till slut mot 2–3.

Om Estland hade vunnit så skulle det ha kunnat ställa till det för Finland. Efter två omgångar har Finland ändå fortfarande grepp om avancemang.

På måndagen möter Finland Serbien medan Estland utmanar Polen. Gruppvinnaren avancerar direkt till kvartsfinal medan tvåan och trean fortsätter till åttondelsfinal.

Inför de sista gruppspelsmatcherna toppar Serbien grupp A före Polen och Finland. Estland ligger på jumboplats efter två knappa förluster.

Diskussion om artikeln