Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

ÅIFK efterlyser storväxta vänsterhänta spelare med bollsinne och god kondition

Från 2017
Andreas Nyström och Oscar Berglund, ÅIFK-PIF, 26.10.2016
Bildtext Andreas Nyström njuter av ansvaret i ÅIFK och hoppas på framgång.
Bild: Yle/Janne Isaksson

Handbollssäsongen kör igång på allvar i september och för ÅIFK blir det en utmanande säsong med unga spelare. Men enligt spelaren Andreas Nyström kan unga spelare också vara en fördel.

- Det ska bli roligt att igen börja spela efter en längre sommarpaus och att vi möter HK Pötsi i cupmatchen ger lite mer energi än vanligt, säger Nyström. Det ska bli roligt att träffa killarna igen efter en sommar där man försökt koppla bort handbollen samtidigt som jag har satsat på grundkonditionen.

Ungt lag kan bli en fördel för ÅIFK

Nyström är väl medveten om att laget är mycket ungt men det som spelarna saknar i erfarenhet tar de tillbaka med rätt attityd och god fysisk kondition.

- Jag är den äldsta utespelaren i laget och har inte ens fyllt 26, säger Nyström. Det påverkar naturligtvis vårt spel men jag skulle inte säga att vi är uträknade än utan vi har nog chans att åtminstone nå kvartsfinal.

De senaste säsongerna har varit tuffa för Åbolaget som tampats med utmaningar. Efter att laget nått kvartsfinalerna har motståndet blivit så svårt att laget har åkt ut.

- Jag säger inte att det heller i år blir lättare men killarna har rätt attityd och jag tror att vi kan komma bättre och bättre in i matcherna och förbättra vårt spel då säsongen fortsätter, säger Nyström. Inledningsvis kommer vi nog att lägga märke till vår unga medelålder i laget.

Ansvaret skärper spelet

Nyström har redan i flera år varit en tongivande spelare för laget som effektivt samlat poäng ute på planen.

- Jag trivs med rollen och ansvaret som lagledningen förväntar sig av mig, säger Nyström. Ju större ansvar så desto bättre trivs jag.

Nyström vågar inte tippa hur det kommer att gå i matchen mot HK Pötsi men tror att ÅIFK ska kunna klara av att knipa en seger.

- Sedan får vi se hur säsongen utvecklas, säger Nyström. Det blir tufft men allt är möjligt och som jag sade redan tidigare så är marginalerna små vilket betyder att vi trots en ung trupp har möjlighet att knipa de segrar som kan bli viktiga med tanke på slutspelen.

Diskussion om artikeln