Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se matchen direkt: Volleybollherrarna möter Bulgarien

Från 2017
Uppdaterad 30.08.2017 18:42.
Programmet är inte längre tillgängligt
EM i volleyboll, playoff BUL - FIN (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Finland stöter igen på en motståndare av världsklass då laget möter Bulgarien klockan 18.30 i EM-åttondelsfinalen.

Finlands inledde EM-turneringen med en knapp seger över Estland och efter det förlorade man klart mot både Polen och Serbien. Det här räckte ändå till avancemang till playoffskedet.

Flerfaldiga mästerskapsmedaljören Bulgarien slutade tvåa i grupp C. Bulgariens enda förlust kom mot gruppens vinnare Ryssland, varefter laget besegrade både Spanien och förra EM:s silverlag Slovenien med klara siffror.

Den som vinner ikväll kommer att möta Serbien i kvartsfinal redan på torsdagen.

Tufft lag

Bulgarien hör till de större nationerna inom volleyboll. Den senaste mästerskapsmedaljen kom i EM 2009 då laget vann brons. Också i den här turneringen hör Bulgarien till medaljkandidaterna.

Precis som Polen och Serbien handlar det om ett lag som servar hårt och anfaller aggressivt. Det största anfallshotet är spikern Tsvetan Sokolov som har varit turneringens näst effektivaste poängplockare.

Senast lagen spelade mot varandra var i OS-kvalturneringen i januari 2016 då Bulgarien var bättre med 3–1. I VM 2014 var Finland däremot vassare med 3–0. Den matchen saknade visserligen betydelse då bägge lagen redan mist sina chanser till avancemang.

Nu spelar man ändå för att hållas kvar i turneringen och det är Bulgarien som är klar favorit. För att Finland ska ha chanser att vara med bland de åtta bästa måste man återfinna spelglädjen. Hittills har de finländska minerna inte varit särskilt muntra.

Åttondelsfinalen mellan Finland och Bulgarien börjar klockan 18.30 och sänds direkt i TV2 och på Yle Arenan. Janne Karinkanta refererar på svenska.

Programmet är inte längre tillgängligt
EM i volleyboll, playoff BUL - FIN (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln